Utfordrende løyper gav spenning til siste slutt!

Utfordrende løyper gav spenning til siste slutt!

Janne Thygesen, 2.07.2018

«Det var tungt i dag, men det var veldig fin skog å løpe i store deler av løypa». Denne kommentaren gikk igjen blant mange av løperne på Sørlandsgaloppens siste dag på Myra. Folk var gode og slitne etter å ha gitt alt i varmen gjennom fire dager med variert sørlandsorientering både langs strender og i skogen. Hver dag stilte rundt 1000 deltakere på galoppen.

Avslutningsløpet var langdistanse på Uglebokartet, med både fin, åpen furuskog og områder med tettere løvskog, samt ganske kupert terreng. Det var mange lengre strekk med flere gode veivalgsmuligheter, og det var lagt til rette for både tryggere stivalg rundt og «rett-på»-varianter. Kluet for løperne ble å velge det veivalget hver enkelt behersker, fortalte løypelegger Aslak Blågestad.

 

Spennende å følge ungdomsløperne på GPS-tracking!

Særlig sisterunden på heia bak Myra skole var utslagsgivende – det gjaldt å holde fokus helt inn til mål. «Det var en tøff avslutning, med partier i det grønne, men folk bomma på «fair» poster som skulle vært greie å finne» forteller Aslak. Man måtte med andre ord være skjerpet hele veien for å gjøre det skikkelig bra.

Det som kanskje var aller gøyest og virkelig løftet arrangementet det litte ekstra var å følge med på GPS-trackingen til ungdomsløperne. Dette slo an blant mange publikummere, som flokket seg foran skjermene på samlingsplass og fulgte med. Her var det spenning til siste slutt, blant annet i D 17-20 hvor hjemmehåpet Malin Hauge knivet om pallplass sammenlagt.

 

Malin med 2. beste tid på langdistansen

Malin Hauge (17) fra Hisøy OK, som vant åpningsdistansen på Hove (se bilde under) hadde 2. beste tid på avslutningsdistansen. Sammenlagt ble det 4. pass på Sørlandsgaloppen. Hun syntes det var litt surt at pallen akkurat glapp for sammenlagten, men formen er god og hun ser fram mot NM på Vegårshei i høst.


Seier i åpningsdistansen! Malin Hauge (17) med ledertrøya.


Premievinnerne i D 17-20 sammenlagt.


Premievinnerne i H 17-20 sammenlagt.

 

Under er linker til mange flere bilder fra de to løpene på Myra.

Bildealbum fra dag 3: https://onedrive.live.com/?authkey=%21ADyuGqLBq3gjJQI&id=32F247429567BF58%211741&cid=32F247429567BF58

Bildealbum fra dag 4: https://onedrive.live.com/?authkey=%21AF2rmcetQwDqpAI&id=32F247429567BF58%211743&cid=32F247429567BF58

Leave Your Comment

Filtered HTML

  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Tillatte HTML-tagger: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Automatisk linjeskift

Plain text

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.