Sommerlige tilstander og skiføre på hell på Myra og omegn

Sommerlige tilstander og skiføre på hell på Myra og omegn

14.04.2018

Endelig er o-sesongen i gang igjen for fullt på Sørlandet, og i helga festet våren grepet med sommertemperaturer i solveggene. Allikevel vil de indre delene av Arendalsmarka egne seg best for skiløpere akkurat nå – man må stolpe til knes i snøen en del steder. Her er det ennå brukbart klister-skiføre for de aller ivrigste skigåerne. Men da må man må ta turen i løpet av de aller nærmeste dagene. Bildene under er fra en mils rundtur på ski fra Granestua i helga (14-15 april).

Granestua er hoved-utfartsstedet til Arendalsmarka, og naboterrenget til Myra hvor to av løpene i Sørlandsgaloppen skal være. Dette er et nydelig turområde, med blant annet bekken Lilleelv og spektakulære kvartsdagbrudd fra 18- og 1900-tallet (Glosehei gruve). Terrenget er skikkelig krevende å orientere i og det er så og si umulig å få bomfrie løp – også for garvede o-løpere som har orientert her utallige ganger.

Hytta Granestua har åpent på søndager mellom kl 10-15 i perioden september-april. Her er det alltid hyggelig med en stopp for å treffe andre turfolk og få kjøpt kaffe og vafler.

Solrik bålplass ved Karlstadkjenna på nedsida av Granestua.

Det er en eksotisk følelse å gli gjennom landskapet på ski i varm vårtemperatur og masse fuglesang.

Noen steder må man ta av seg skia og gå noen meter…

Våroppløsning og god fart i Lilleelv!

Tusen takk til løypekjørerne for fantastisk innsats i vinter og i vår! Mange ganger har jeg truffet en av ildsjelene, Jon Blågestad, på skuteren. Det er blitt kjørt så ofte at det har lagt seg en solid såle som fortsatt tillater skiturer – og det ble kjørt opp for få dager siden (tre dager før denne artikkelen ble skrevet)!

 (skrevet av Janne Thygesen)

Leave Your Comment

Filtered HTML

  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Tillatte HTML-tagger: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Automatisk linjeskift

Plain text

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.