SG2018 dag 1

SG2018 dag 1

Varm og god start på Sørlandsgaloppen

Janne Thygesen 28.06.2018

Sørlandsgaloppen kick-startet med en glohet sprint på naturskjønne Hoveodden torsdag kveld (28/6). Steiksol og over 30 grader i skyggen la ikke demper på farten til de rundt 1000 deltakerne som stilte til start. Som en del av de «fartsfylte» bildene viser gikk det veldig unna! Se flere bilder enn i denne artikkelen her:  https://1drv.ms/f/s!Ali_Z5VCR_Iyiz2TghKZHz50w_No. Albumet blir fortløpende oppdatert.

Terrenget er et av Sørlandets fineste for skogssprint., og området er stirikt og lettløpt, men har også med en del partier innimellom med tettere skog. Kravene til fart og tempoveksling gjør at det er utfordrende å løpe bomfritt. Varmen kan heller ikke ha hjulpet på å holde hodet kaldt i dag! Det var det mange som fikk erfare – det ble en del bomming, selv om folk løp generelt raskt.

Men uavhengig av vekslende hell med orienteringa smilte folk flest på arenaen om kapp med sola og stemninga var veldig god. Også løpsleder Sverre Valvik var førnøyd: «Det har gått veldig greit i dag. Både løypene, omgivelsene og fasilitetene her på Hove har fått mye skryt». Dette bekreftet også familien under.

Det var fint terreng og gøy å løpe fort – man trengte ikke se så mye på kartet, sa Daniella som synes det gikk fint i dag. Hun løp i klassen damer 11-12. Men dagens høydepunkt var utvilsomt å bade! Dette hadde familien Gjone spart til etter løpet, og gledet seg til det. Og for Benjamins del blir det kanskje litt fisking også. Familien på fem leier en stor hytte på Hove leir hvor de bor 32 stykker fra Sandefjord. På vakre Hove leir har de valgt å bo alle fire dagene på Sørlandsgaloppen. Langhelga på galoppen er en kjempefin minisommerferie før ferien, sier mamma Sigrun.

Blid og sprek gjeng fra Sandefjord fra venstre: Benjamin, Knut, Gabriel, Daniella og Sigrun.

Disse jentene koste seg under løpet på solfylte stier (fra venstre Vilde Puntervold fra Egersund OK og Kaja Holte Fjeldstad fra Porsgrunn OL).

To blide og spreke o-løpere! J

Fullt fokus!

Anders Nordberg i fint driv.

Anna Taksdal gikk det unna med.

I dag var det ekstra mange sprekinger som benyttet seg av de flotte stiene på Hoveodden.

Sist, men ikke minst, er vi fra Agder veldig stolte over alle de fine unge og lovende o-løperne vi har, og ikke minst Malin Hauge (bilde fra en annen anledning) som vant klasse damer 17-20!

Løypene ble laget av Kjell Walter og Frode Sørensen, mens sprintkartet Hoveodden er laget av Vegard Fiane Pedersen. Se kartet og løypene her: https://1drv.ms/f/s!Ali_Z5VCR_Iyi2gAReiRxCwJ0_hO.

 

Leave Your Comment

Filtered HTML

  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Tillatte HTML-tagger: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Automatisk linjeskift

Plain text

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.