Kart og løyper snart i boks

Kart og løyper snart i boks

5.6.2018

Janne Thygesen

 

Med Aslak Blågestad i ledelsen er snart o-nøttene ferdige, og om få uker er det mange som får seg en del jobb med å knekke de. Men allerede nå kan de ivrigste forberede seg litt på hva en kan vente seg. Under er noen kartutsnitt fra løpsdagene, samt litt info om terreng, løyper og målestokk. Generelt om årets løyper sier Aslak følgende:

«Løyper og terreng i årets Sørlandsgalopp kommer til å variere fra dag til dag. Sprinten på eksotiske Hoveodden kommer til å bli en lettløpt og fartsfylt skogsprint. På fredagen venter en litt forkortet langdistanse med samme samlingsplass som torsdagen, men nå starter man i et mer typisk innlandsterreng før man avslutter fredagen med poster på svabergene og spektakulær utsikt over Skagerak.

 

Lørdag og søndag beveger vi oss inn fra kysten og får en litt annen type terreng. Lørdagen inviterer til både fartsfylt og krevende kortidstanseorientering. På søndagen venter ukas lengste løyper. Ungdoms- og juniorklassene har en spennende jaktstart med runding inne på samlingsplass, men det er gode muligheter også for resten av galoppens deltakere til å få tatt ut de aller siste kreftene i et krevende sørlandsterreng. 

 

Vi gleder oss til å gi årets deltakere fire varierte og spennende konkurranser!»

 

Torsdag – sprint på Hoveodden (Tromøya)

Kartet følger sprintnormen og er i målestokk 1: 5000

Som kartutsnittene under viser legger terrenget opp til stor fart med mange større og mindre stier. Terrenget er i stor grad flatt, men er krydret med en del koller og groper. Underveis i løpet får en også kontakt med spektakulære rullesteinsstrender. Da gjelder det å ikke fortape seg i den vakre utsikten, men fokusere på orienteringen og spare tanker om strandliv og dukkert til etter løpet ;) Mens terrenget stort sett er åpent er det også en del partier innimellom med tettere skog. Derfor stiller terrenget også store krav til tempoveksling, noe som gjør Hoveodden utfordrende og spennende å løpe orientering på.

Fredag – Langdistanse på Hove-Alvekilen

Kart: Målestokk: 7500 for de fleste og 10 000 for de lengste løypene

Vi er fremdeles på Tromøya, men mye av løpet denne dagen går i mer typisk skogsterreng. Terrenget er krevende og variert med mange myrer, koller og søkk. Partier av løypa er preget av en god del stier samt strender og hyttefelt.

Lørdag – Mellomdistanse på Myra

Kart: Myra   Målestokk: 7500 for de fleste og 10 000 for de lengste løypene

Myra-kartet dekker en fin versjon av sørlandsterrenget; her er mye av skogen åpen med lett til moderat kupering. I tillegg til god kurveorientering krever løypene at en holder kontroll på retningen da det er mye retningsforandringer.

Søndag – Langdistanse på Uglebo

Kart: Uglebo   Målestokk: 7500 for de fleste og 10 000 for de lengste løypene

Uglebo-kartet grenser til Myra-kartet, og samlingsplassen er på Myra skole slik som på lørdagen. Terrenget denne dagen er mer kupert og er dermed tyngre å løpe i. Så søndagen blir nok en voksen avslutning på galoppen; både krevende fysisk og o-teknisk.

Da gjenstår det bare å lade opp og glede seg til galoppen :)

Leave Your Comment

Filtered HTML

  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Tillatte HTML-tagger: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Automatisk linjeskift

Plain text

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.