Intervju med løpsleder

Intervju med løpsleder

- Variert terreng, rullesteinstrender og konserter ved o-campen…

Dette er noe av det deltakerne på Sørlandsgaloppen i år kan glede seg til, forteller løpsleder Sverre Valvik. Han har stilt opp på et lite intervju to uker før de fire sommerløpene går av stabelen på Tromøya og Myra i Arendal.

Sverre Valvik (68) løper for Grane IK, og startet å løpe orientering i 1960 etter å ha blitt inspirert av onkel og fettere. Han har blant annet vært løpsleder for uttaksløp i VM for juniorer samt for Sørlandsmesterskapet. Sverre er en aktiv kar; i tillegg til orientering blir det også blant annet en god del ski og kajakk-padling.

10.06.2018

Janne Thygesen

 

 

Hvordan går det med forberedelsene til Sørlandsgaloppen?

Forberedelsene er i godt gjenge - det er mange dyktige folk som jobber bra på. Jeg er ikke bekymret. Søndag 10. juni var det allerede hele 961 påmeldte.

Er det noe spesielt som kjennetegner årets galopp?

Ja, med o-camp på Hove leir blir dette et fantastisk godt utgangspunkt for flotte opplevelser. Her er det god plass og nydelig natur. Du har spektakulære rullesteinstrender på utsiden av Hove og lune strender på innsiden i Hovekilen. Så er det veldig praktisk at det er korte avstander – man kan gå direkte fra leiren til terrengene både torsdagen og fredagen. Og begge de to andre løpene foregår bare 20 minutters kjøreavstand fra Hove, ved Myra skole.

Ellers er terrenget variert – fra lettløpt og flatt terreng på Hove, til tyngre og mer kupert skog den siste dagen på Uglebo.

Hva er det viktig å huske på for å bomme minst mulig, tenker du?

Det gjelder å tilpasse farten og ha hodet med seg. Det er alltid vanskelig J

I tillegg til o-løpene; er det noe annet du ville anbefalt tilreisende å få med seg når de først er kommet til Sørlandet?

På Hove arrangeres Spornes-festivalen i samme tidsrom som SG-løpene (dvs. 29. juni til 1. juli). Her er det mange forskjellige musikk-arrangementer. Dette kan nok være artig å få med seg noe av. Link til festivalen og mer turistinformasjon finner man på SG-hjemmesiden.

Leave Your Comment

Filtered HTML

  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Tillatte HTML-tagger: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Automatisk linjeskift

Plain text

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.