Hove

Hove

Lyst til å kombinere strandliv med orientering?

12.05.2018

Janne Thygesen

Da er Hove turområde på Tromøya i Arendal perfekt! I de naturskjønne omgivelsene er det her lagt til rette for et mangfold av opplevelsesmuligheter for både store og små, for de aktive og de som vil nyte «late» dager J …alt fra strender til kilometervis med turstier som gjør naturen på øya tilgjengelig for alle, diverse kulturminner samt aktivitetstilbud som sandvolleyballbaner, kanoutleie, lekeplasser mm. På Hove camping er det også mange overnattingsmuligheter like ved sjøen hvor en kan bo i telt eller hytte samt ha tilgang på kaféer og spisemuligheter.

En av flere strender på Hove. Denne ligger ytterst på Hoveodden.

 

Herlige forhold for avslapning med gode muligheter for å kjøpe seg forfriskninger er det flere steder rundt Hove leir – blant annet her ytterst på Hoveodden, hvor man også kan få seg en bedre middag med godt drikke på Campingstua kafé.

 

Men først – litt mer om terrenget! Det flate terrenget med de mange stiene legger til rette for stor fart og at man kan føle seg litt ekstra sprek, eller man kan få avslørt at kondisen kunne vært bedre ;) Men det er ikke lett å løpe bomfritt; høy fart kombinert innslag av tettere skog og koller hvor postene kan skjule seg litt vel godt gjør kartet og orienteringa spennende. Nå mens vi fortsatt bare er i løvsprettsesongen er det ekstra åpent og irrgrønt i skogen, og masse fuglesang. Ta deg en tur på stiene og varm opp til galoppen!

 

Frisk irrgrønn farge både i trær og på bakken nå i mai.

 

Terrenget er stort sett flatt med mye stier og legger opp til stor fart.

 

Stedvis er det noen koller som postene kan skjule seg mellom.

 

Mange steder langs stiene er det tilrettelagt for herlige pauser med benker og bålplasser.

 

Hove og Spornes er noen av de beste utgangspunktene for å oppleve den nye (og eneste) nasjonalparken på Sørlandet som ble opprettet i august 2017 – Raet. Raet nasjonalpark omfatter en sammenhengende stripe morenemasse fra istida utenfor Tvedestrand, Arendal og Grimstad. Mens mye av moreneryggen øst i nasjonalparken ligger under vann, kommer den i land flere steder i nasjonalparken som rullesteinstrender – blant annet på Spornes.

Spornes på en stille vårdag. Spornes er en spektakulær rullesteinsstrand som er flott å oppleve både på sommerdager og værharde vinterdager.

 

Noe for den lekne! Ved Hove leirsenter er det både sandvolleyballbaner, kanoutleie, fotballbaner og lekeparker.

 

Hove gård er en av mange ærverdige, velholdte bygninger rundt Hove leirsenter. Denne bygningen er fra 1700-tallet Det hevdes at gården var er et av de første stedene i Norge hvor det ble dyrket poteter.

Leave Your Comment

Filtered HTML

  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Tillatte HTML-tagger: <a> <em> <strong> <cite> <blockquote> <code> <ul> <ol> <li> <dl> <dt> <dd>
  • Automatisk linjeskift

Plain text

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Internettadresser og e-postadresser konverteres til lenker automatisk.
  • Automatisk linjeskift
CAPTCHA
This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions.